Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

 ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
Κολοκοτρώνη 36, Αθήνα
τηλ. 21-9201616

                                                                                                        Αθήνα 10 Δεκέμβρη 2013


Η Α.ΚΙ.ΠΟ αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο Αγωνιστή της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Νέλσον Μαντέλα που έφυγε από την ζωή.  Ο Νέλσον Μαντέλα υπήρξε ηγέτης όχι μόνο των λαών της  Ν. Αφρικής αλλά ολόκληρης της Ηπείρου και παγκόσμιο σύμβολο ασυμβίβαστου Αγώνα κατά του Ρατσισμού για την Ελευθερία, Ισότητα και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Δεν λύγισε ούτε στιγμή παρότι υπήρξε δεσμώτης του απαρτχάιντ 27 ολόκληρα χρόνια.

 Ο αγώνας του Νέλσον Μαντέλα και του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος της χώρας του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσσου (African National Congress) υπήρξε νικηφόρος με την απελευθέρωση του Μαντέλα το 1990 και την ανάδειξή του ως Προέδρου της Ν. Αφρικής το 1994 που συνοδεύτηκε με την πλήρη κατάργηση του απάνθρωπου και βάρβαρου καθεστώτος. Ο Νέλσον Μαντέλα δίδαξε αγωνιστική συνέπεια και ήθος καθώς στο απόγειο της δημοτικότητας και της παγκόσμιας αναγνώρισης ολοκλήρωσε την πρώτη του προεδρική θητεία αρνούμενος να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το καθεστώς του απαρτχάιντ και η φυλάκιση του Ν. Μαντέλα δεν θα κρατούσε τόσες δεκαετίες αν τα διεθνή συμφέροντα  είχαν συμμορφωθεί με τις αυστηρότατες κυρώσεις του ΟΗΕ εναντίον του καθεστώτος.

Δεν αρκεί να τιμούμε και να  εκφράζουμε τον θαυμασμό μας στους αγώνες και στις απελευθερωτικές ιδέες του Μαντέλα, η καλύτερη τιμή στην μνήμη του μεγάλου Αγωνιστή και Ηγέτη είναι η ένταση των αγώνων κατά του διεθνούς αυταρχισμού των φιλοπόλεμων σχεδίων και της φασιστικής απειλής που σημειώνει έξαρση στην Ευρώπη και παγκοσμίως τροφοδοτούμενη από την παγκόσμια κοινωνική κρίση.


O Πρόεδρος                                            Η Γραμματέας


Παναγιώτης Τσίρης                                  Νανή Πολίτου



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου