Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Κολοκοτρώνη 36 Αθήνα
τηλέφωνο 210-9201616                                                                                         Αθήνα 9 Δεκέμβρη 2013


 
10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ



Η αυριανή  παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων  συμπίπτει με την 65η επέτειο της έγκρισης από  την Γενική Συνέλευση  του ΟΗΕ  της  Οικουμενικής  Διακήρυξης των Δικαιωμάτων  του Ανθρώπου, ένα  ιστορικό κείμενο , που στο περιεχόμενο του αποτυπώθηκαν οι τραγικές εμπειρίες της ανθρωπότητας  από τον Δεύτερο  Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και τα ελπιδοφόρα μηνύματα από την Αντιφασιστική  Νίκη.  Βασικό συστατικό του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως είναι η οικοδόμηση ενός  Κράτους Δικαίου, η κατοχύρωση της Ειρήνης,  η εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, η υπεράσπιση του πολυεθνικού και πολυπολιτισμικού χαρακτήρα πολλών σύγχρονων κρατών.

Βασική φιλοσοφία της Οικουμενικής  Διακήρυξης είναι το αδιαίρετο των ανθρώπινων δικαιωμάτων.   Δεν μπορούν να διαχωριστούν  τα ατομικά και πολιτικά   από τα κοινωνικά δικαιώματα.  Σήμερα που η βαθιά και πολυδιάστατη  κρίση στην Ευρώπη και διεθνώς συνοδεύεται  από ακραίες νεοφιλελεύθερες   πολιτικές,  τίθενται σε άμεσο κίνδυνο τόσο τα ατομικά  όσο και τα κοινωνικά  δικαιώματα  των κοινωνιών, την στιγμή  που  τροφοδoτούνται και εξαπλώνονται τα φαινόμενα της ξενοφοβίας  του ναζισμού  και ρατσισμού όπως συμβαίνει και στην χώρα μας.  

Η Α.ΚΙ.ΠΟ  πιστεύει ότι σε μια περίοδο που ο ρατσισμός και ο ναζισμός  έχει πολλά πρόσωπα δεν αρκεί η μάχη σε  θεσμικό επίπεδο  κατά των αποκρουστικών αυτών φαινομένων. Απαιτείται συντονισμένος αγώνας κυρίως στο κοινωνικό επίπεδο, γιατί  κι  από την  άποψη αυτή έχει ιδιαίτερη  αξία η προώθηση μιας Κουλτούρας Ειρήνης  ιδιαίτερα στον χώρο  της παιδείας και του πολιτισμού σύμφωνα με τις αποφάσεις και της UNESCO.

Καλούμε λοιπόν όλους τους δημοκράτες  αυτής  της χώρας  σε μία " Πολιτιστική Ιντιφάντα", δηλαδή σε ένα πλατύ κίνημα δημοκρατικών  ιδεών και πανανθρώπινων αξιών συνδεδεμένο με όλα τα κοινωνικά κινήματα  του συνδικαλιστικού  συμπεριλαμβανομένου.

Ας ξαναθυμηθούμε  το σύνθημα του ΟΗΕ

ΟΛΟΙ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ  ΟΛΟΙ  ΙΣΟΙ


         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγιώτης Τσίρης                         Νανή Πολίτου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου